انگور مسکات سبز
توضیحات محصول:
برداشت: 2 سال تا 3 سال. بسته به محیط رشد ، برداشت ممکن است کمی متفاوت باشد. ارتفاع تقریبی 19.7 اینچ (50 سانتی متر) نهال برای دوره برداشت: اوت تا سپتامبر. گرده افشانی درخت: بدون نیاز (میوه تولید می شود). Shine Muscut یک انگور است. ارتفاع: تقریبا 19.7 اینچ (50 سانتی متر) ظاهر درخت بسته به زمان تحویل آن تغییر می کند. از برداشت انگور مسکات سبزلذت ببرید. انگور خوشمزه ای که لکه ندارد و شیرینی در دهان شما به جا می گذارد. این نژاد در سال 2006 ثبت شده است و یک نژاد ثبت شده (PVP) است و سود ممنوع است. انگور مسکات سبز یک نوع انگور محبوب است که می توان آن را بعنوان میوه بزرگ ، بیضی شکل مصرف کرد و رنگ میوه سبز کم رنگ و نازک است ، بنابراین پوست نازک است و می توان آن را با پوست خورد. گوشت آن شکر و انگور شیرین است. هر 440 اونس (۱۰ گرم) میوه دارای شیرینی قوی و عطر و طعم مانند طعم دهنده ماهی خراطین است.
تنوع انگور مسکات سبز. شکل درخت و ارتفاع محصول بسته به زمان رسیدن ممکن است کمی متفاوت باشد.
آشنایی با نکات جالب انگور موسکات سبز :
به دلیل داشتن کیفیت عالی و عمر اقتصادی خرید نهال انگور موسکات سبز برای احداث باغ گزینه مناسبی می باشد و در کوتاه مدت موجب سودآوری اقتصادی خواهد شد.
نهال انگور یکی از ارقام با سابقه می باشد که از گذشته نسبت به کاشت آن اهتمام می ورزیدند،شاید دلیل استقبال کشاورزان از انگور موسکات سبز؛ عملکرد بسیار خوب و بازدهی مطلوب آن باشد البته لازم به ذکر است که در گذشته تنوع نژادی امروزی نبوده و نهال انگور منحصر به چند گونه شناخته شده بوده و بیشتر برای مصرف شخصی مورد استفاده قرار میگرفته امروزه اما تنوع نژادی موجب شده انگور جنبه صادراتی پیدا کند و علاوه بر مصرف شخصی برای صادرات و تجارت نیز مورد استفاده قرار گیرد در بین تنوع نژادی انگور می توان به درخت انگور موسکات؛ اشاره نمود که یکی از گونه های بسیار خاص و با کیفیت می باشد که مورد استقبال باغداران قرار گرفته است.
نهال انگور موسکات سبز ؛ به دلیل کیفیت،بازدهی و عملکرد مطلوب برای احداث باغی در حجم وسیع گزینه مناسبی می باشد و در کوتاه مدت بهره وری اقتصادی را در بر خواهد داشت. اما باید توجه داشت انگور نیاز های خاص خود را دارد که باید مورد توجه باغدار قرار گیرد.
به لحاظ مقاومت نهال های انگور موسکات سبز ؛ در دسته ارقام مقاوم به شمار می آید و این هم یکی دیگر از دلایل استقبال کشاورزان از چنین رقمی است. یکی از نکات مهمی که توصیه می شود حتما مورد توجه باغداران قرار گیرد نوع حساسیت و مقاومت ارقام مختلف انگور می باشد زیرا برخی ارقام به نسبت تحمل سرما و گرما در دسته ارقام مقاوم قرار می گیرد و برخی دیگر در دسته ارقام حساس و توجه باغدار به این ویژگی ها موجب می شود نهالی خریداری شده با شرایط اقلیمی منطقه نهایت سازگاری را داشته باشد زیرا عملکرد نهال به سازگاری با شرایط اقلیمی بستگی دارد و چنانچه این بستر فراهم نباشد نهال بازدهی مطلوبی نخواهد داشت.
انگور موسکات سبز به لحاظ تحمل سرما در دسته ارقام نیمه متحمل قرار میگیرد و کاشت آن برای مناطق نیمه سردسیر نیز گزینه مناسبی می باشد اما توجه داشته باشید سرمای بیش از اندازه به بافت و ریشه های نهال آسیب جدی وارد می کند.
خصوصیات و ویژگی های نهال انگور موسکات سبز:
انگور موسکات سبز یکی از گونه های شناخته شده و با کیفیت می باشد که در شرایط اقلیمی ایران نیز امکان کشت آن فراهم می باشد،این رقم در دسته ارقام اقتصادی قرار گرفته و تقریبا تا ۱۰۰ سال عمر دارد و تا آخرین سالهای عمر باردهی خود را حفظ می کند.
همانطور که اشاره شد نهال انگور موسکات سبز به لحاظ تحمل سرمایی در دسته ارقام نیمه متحمل قرار میگیرد و تا دمای ۱۸- درجه سانتیگراد را نیز تحمل می کند،شرایط یخبندان شاخه های نهال را دچار سرمازدگی می کند و این موجب می شود سلول های زنده نهال از بین رفته و قدرت تولید میوه نداشته باشند.
به لحاظ تحمل خشکی نیز انگور های موسکات در دسته ارقام مقاوم به خشکی می باشد،اما آبیاری در حد نیاز باید فراهم باشد زیرا دانه ها برای تکامل نیاز به آب کافی دارند. این رقم میوه هایی با کیفیت تولید می کند به طوری که هر خوشه آن انبوهی از دانه های گوشتی می باشد.
دانه های انگور موسکات سبز رنگ بوده و پوستی نسبتا مقاوم در برابر ترک خوردگی دارد و طعم آن نیز بسیار شیرین و آبدار می باشد،البته منشا اصلی چنین رقمی فرانسه می باشد اما امروزه در بیشتر کشور ها نسبت به کاشت آن اقدام شده است.
این رقم به دلیل گوشتی بودن برای کشمش نیز گزینه مناسبی می باشد،البته این رقم در زمان رسیدن بسیار آبدار خواهد و تازه خوری آن بسیار لذت بخش است و طرفداران زیادی هم دارد،خواص موجود در انگور موسکات را نیز نمی توان نادیده،مصرف آن برای سلامتی بدن بسیار موثر می باشد.
از کاشت تا برداشت انگور :
از اساسی ترین فاکتور ها که باغداران باید به آن توجه ویژه داشته باشند نهال انگور موسکات از نهالستانی معتبر می باشد،زیرا انواع بیماری ها از طریق ارقام آلوده به باغات وارد شده و منجر به خسارت شدید می شود،وب سایت دکتر نهال در زمینه فروش انواع ارقام مختلف فعالیت می کند،این وب سایت سلامت نهال خریداری شما را تضمین کرده و این امکان را نیز برای شما فراهم نموده تا در هر نقطه ای که هستید امکان ثبت سفارش داشته باشند.
کاشت نهال انگور موسکات سبز؛ کار سخت و پیچیده ای نیست،اما باید توجه داشت این رقم گونه ای خارجی و خاص می باشد و نیاز های اکولوژی خاص خود را می طلبد و قطعا نیاز به مراقبت در این رقم بالا است. ابتدا لازم است زمین مناسب جهت شخم اصولی و زهکشی آماده شود،سپس با حفر گودال هایی با عمق مناسب و علامت گذاری زمین جهت رعایت فاصله مناسب بستر را برای کاشت انگور موسکات فراهم نمود. رعایت فاصله مناسب به این دلیل است که شاخه های انگور حالت رونده و پیچکی دارند و باید آزادانه در حرکت باشند،همچنین نور خورشید بین شاخ و برگ نفوذ کرده و به رشد مناسب آن کمک کند.
مراقبت های لازمه از انگور ها :
بعد از کاشت،درخت انگور موسکات؛ وارد فاز مراقبت می شود و باید نسبت به آبیاری اولیه آن اقدام کرد و به این نکته توجه ویژه داشت که آبیاری سنگین برای اولین بار تمام خاک های اطراف نهال را دچار فرسایش می کند و به ریشه ها نیز آسیب وارد می کند. بعد از آبیاری اولیه نیاز به آبیاری کمتر می شود زیرا این رقم در برابر کم آبی مقاومت خوبی دارد اما اصول و نظم در آبیاری به سلامت نهال و کمیت و کیفیت میوه ها تاثیر خواهد گذاشت.
انگور بهدلیل طعم و مزه، تنوع و خواص بینظیرش یکی از محبوبترین میوههای جهان است. این میوهی بهشتی، خوشطعم و دوستداشتنی، در تمام مناطق معتدل جهان میروید و سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی است. حتی دانههای ریز انگور نیز مفیدند و از بیماریهای چشمی ناشی از دیابت پیشگیری میکنند. عصارهی دانهی انگور نیز مملو از آنتی اکسیدان است و نقش مهمی در پیشگیری از سرطان دارد. انگور باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و نیز کنترل دیابت میشود. در این مقاله خواص انگور چه به شکل تازهی آن و چه به شکل خشکشدهاش (کشمش) را بیان خواهیم کرد.
ارزش غذایی انگور
از مواد مغذی انگور میتوان به ویتامینهایی چون ویتامین K، ویتامین A، ویتامین C، ویتامین B6 و همچنین گیاهمغذیهای فنول و پلی فنول اشاره کرد. گیاهمغذیها بدن را در برابر انواع بیماریها محفاظت میکنند. انگور حاوی مقادیر فراوانی از تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین و فولات و مواد معدنی پتاسیم، کلسیم، منیزیم، فسفر و سدیم است. انگور حاوی فیبر رژیمی، کربوهیدرات سالم، آنتیاکسیدان و مقدار مناسبی از پروتئین است. فلاونوئیدهای موجود در انگور از صدمات ناشی از رادیکال های آزاد میکاهد و جلوی سرعت روند پیری را میگیرد. میوهی لذیذ انگور بهدلیل وجود تمام این مواد مغذی، نقش مهمی در داشتن زندگی سالم و فعال ایفا میکند.
فواید انگور برای سلامتی
۱. درمان آسم
انگور ارزش درمانی دارد و از گذشته در درمان آسم استفاده میشده است. علاوهبرآن، قدرت مرطوبکنندگی انگور چنان بالاست که میتواند رطوبت ریهها را افزایش بدهد و از حملات آسمی بکاهد.
۲. تقویت استخوان ها
یکی از خواص انگور تقویت استخوانهاست. انگور منبع بینظیری از ریزمغذیهایی چون مس، آهن و منگنز است و وجود تمامی این ریزمغذیها برای تشکیل و استحکام استخوان مهم هستند. افزودن انگور به رژیم غذایی روزانه، جلوی بروز مشکلات مربوط به افزایش سن، ازجمله پوکی استخوان را میگیرد. وجود منگنز در بدن بینهایت ضروری است و به سوختوساز پروتئین، کلاژن سازی و عملکرد سیستم عصبی کمک میکند.
۳. پیشگیری از بیماری قلبی
انگور مقدار اکسید نیتریک موجود در خون را، که جلوی تشکیل لخته خون در بدن را میگیرد، افزایش میدهد. علاوهبرآن، آنتی اکسیدهای انگور از اکسیداسیون کلسترول بد (LDL) که موجب گرفتگی رگهای خونی شده و دلیل اصلی بیشتر بیماریهای قلبی عروقی است، جلوگیری میکند. همچنین انگورها مقدار بسیار زیادی فلاونوئید دارند که نهتنها علت اصلی رنگ انگور هستند، بلکه آنتی اکسیدانهای قویای نیز بهحساب میآیند. دو نوع اصلی آنتی اکسیدانهای انگور، رسوراترول (resveratrol ) و کوئرستین (quercetin)، میتوانند عملکرد رادیکالهای آزاد و اثرات مضر کلسترول بد خون روی رگهای خونی را خنثی کنند. درضمن، این دو نوع فلاونوئید آنتی اکسیدانی مانند پاککنندهها عمل میکند، از تجمع پلاکتی میکاهد و سموم موجود در خون را فیلتر میکند.
۴. درمان میگرن
درمان میگرن یکی دیگر از خواص انگور است. آب انگور رسیده، درمان خانگی مهمی برای میگرن بهحساب میآید. برای درمان میگرن باید صبحها کمی آب انگور خالص و بدون ترکیب با آب معمولی، نوشید. آب انگور و عصارهی دانهی انگور سردردهای میگرنی را درمان میکنند. سردردهای میگرنی دلایلی مختلفی مانند عدم تعادل شیمیایی بدن، خواب کم، تغییرات آب و هوایی یا کمبود مواد مغذی در بدن میتواند داشته باشد. آنتیاکسیدانهای این میوه به درمان دردهای میگرنی میپردازد.
۵. درمان یبوست
انگورها برای درمان یبوست و برطرف کردن آن، بسیار مؤثرند. آنها در دستهی خوراکیهای ملین قرار دارند، زیرا حاوی اسید ارگانیک، قند و سلولز هستند. همچنین با تنظیم عملکرد ماهیچههای روده و معده، یبوست مزمن را درمان میکنند. انگورها غنی از فیبرهای نامحلول هستند و پس از مصرف، هنگام عبور از مجرای گوارشی دستنخورده باقی میمانند. وقتی حجم فیبر افزایش مییابد، تشکیل مدفوع و خروج آن از بدن بهراحتی انجام میشود. اما هنگام وجود مدفوع آبکی یا اسهال، از مصرف انگور باید پیشگیری کرد. فیبر نامحلول نمیتواند آب مدفوع را به خود جذب و آن را خشک کند. انگور، فیبر محلول چندانی ندارد.
۶. تسکین سوءِهاضمه
خواص انگور تنها به موارد بالا خلاصه نمیشود. انگور نقش مهمی در بدهضمی دارد. این میوه از حرارت بدن میکاهد و سوءِهاضمه و سوزش معده را درمان میکند. همچنین انگور بهدلیل اینکه «خوراکی سبکی» است، هنگام درمان سوءِهاضمه بیش از درمانکنندههای دیگر بهکار گرفته میشود.
۷. کاهش خستگی
آب انگور سفید و روشن، بخشی از آهن موردنیاز بدن را تأمین میکند و از خستگی میکاهد. کم خونی مشکل اساسی بسیاری از افراد است که با خوردن انگور میتوانند سطح آهن و مواد معدنی بدن را در حدمتعادل نگه دارند. کمبود آهن، فرد را دچار ضعف و خستگی میکند و از کارایی ذهن او میکاهد. آهن مادهی معدنی مهمی است که روی تعدادی از عملکردهای بدن اثر میگذارد. اما آب انگور تیره نهتنها به مقدار آهن موجود در بدن چیزی اضافه نمیکند، بلکه از سطح آن هم میکاهد. همچنین نوشیدن آب انگور بهسرعت به فرد انرژی میدهد.
۸. کنترل دیابت
اخیرا در تحقیقی دربارهی خواص انگور مشخص شده که عصارهی آب انگور هیپرگلیسمی (افزایش قند خون) را مهار میکند و میتواند در کنترل دیابت مؤثر باشد.
۹. درمان اختلالهای کلیوی
انگور با افزایش ادرار میتواند میزان اسیدیتهی ناشی از اسیداوریک را بهطور چشمگیری کاهش دهد. همچنین موجب حذف اسیداوریک از دستگاه ادراری شده و بدین ترتیب از تنش و فشار روی کلیهها کاسته میشود. انگورهای قرمز نیز اثر پاکسازی بسیاری روی بدن دارند و فواید آنتیاکسیدانهای موجود در این میوه نصیب تمام دستگاههای بدن میشود.
۱۰. توازن سطح کلسترول
ترکیبی شیمیاییای بهنام تروستیلبن (pterostilbene) در انگور وجود دارد که باعث کاهش کلسترول خون میشود. این ترکیب بسیار شبیه آنتیاکسیدان سودمند رسوراترول و همچنین فلاونوئید موجود در انگورهاست. تحقیقات اولیه درمورد این میوه نشان داده است که یکی از خواص انگور این است که ویژگی ضدسرطانی و اثری عالی در کاهش کلسترول خون دارد. همچنین تصور بر این است که انگور میتواند از کاهش شناختی پیشگیری کند. علاوهبرآن ساپونین (saponins ) موجود در پوست انگور بهوسیلهی چسبیدن به چربیها، جلوی جذب آنها را در بدن میگیرد.
۱۱. فعالیت ضدباکتریایی
انگور قرمز ویژگیهای ضدباکتریایی و ضدویروسی قویای دارد که میتواند فرد را از ابتلا به عفونت محفوظ نگه دارد. آنها در برابر ویروس فلج اطفال و همچنین هرپس سیمپلکس (herpes simplex) که موجب بیماریهایی چون تبخال لب یا تبخال تناسلی میشود، بهشدت مقاومت میکنند. همچنین بررسیها نشان داده که آب انگور میتواند عفونتهای باکتریایی روده و دستگاههای دیگر بدن را برطرف سازد.
۱۲. پیشگیری از سرطان سینه
بهتازگی در تحقیقی مشخص شده که آب انگور سیاه یا بنفش در پیشگیری از سرطان سینه مؤثر است. محققان پس از مدتی که به موشهای آزمایشگاهی آب انگور دادند، متوجه کاهش چشمگیری در حجم تومور پستانی آنها شدند. آنتیاکسیدانهای موجود در انگورها برای پیشگیری همهی انواع سرطانها مفیدند، اما هنگام اقدامات پیشگیرانه در برابر سرطان سینه بسیار مؤثر عمل کردهاند. مواد شیمیایی خاصی در انگور وجود دارد که خود را به نواحی پیوند (که واکنشهای شیمیایی در آن نقاط انجام میشوند) میرسانند و آروماتاز (تبدیل اندروژن به استروژن) را مهار میکنند. بهنظر میرسد مهار ترشح استروژن در بدن زنان از پیشرفت سرطان سینه جلوگیری میکند.
۱۳. کاهش خطر آلزایمر
رسوراترول، که نوعی پلیفنول موجود در انگور است، از سطح پپتید آمیلوئید-بتا در بیماران مبتلا به آلزایمر میکاهد. بررسیها نشان میدهد که انگور میتواند سلامت مغز را افزایش دهد و شروع بیماریهای تحلیلبرندهی سیستم عصبی را بهتأخیر بیندازد. در تحقیقی مشخص شد که آب انگور حتی میتواند عملکرد مغز افراد کهنسالی را که علایم خفیفی از نقص شناختی در آنها بروز کرده، بهبود بخشد. بررسیهای بیشتری درحال انجام است تا ارتباط دقیق بین ترکیبات انگور و سیستمهای عصبی تعیین شود.
۱۴. پیشگیری از تباهی لکهی زرد
انگور قرمز میتواند جلوی از دست دادن بینایی مربوط به سن و تباهی لکهی زرد را بگیرد. در تحقیقی مشخص شد، رژیم غذایی حاوی انگور سلامت چشم را تأمین میکند و آن را از بیماریهای مربوط به شبکیه که بینایی را بهخطر میاندازد، مصون نگه میدارد.
بررسیها نشان دادهاند که مصرف سه وعده انگور در روز خطر ابتلا به تباهی لکهی زرد چشم را بیش از ۳۶ درصد میکاهد. انگور میتواند در گذر زمان سلامت بینایی و تمام سیستمهای اندامیمان را حفظ کند. آنتی اکسیدانهای موجود در هر دانهی انگور، حساسیت به بیماری و صدمات ناشی از آن در بدن را کم میکنند.
۱۵. تقویت سیستم ایمنی بدن
انگور قرمز نهتنها حاوی فلاونوئید و مواد معدنی است، بلکه انواع ویتامینها را بهوفور در خود دارد. بالا بودن مقدار ویتامینهای C ،K و A در انگورها باعث سلامت بیشتر ارگانهای بدنمان، بهویژه سیستم ایمنی بدن و نیز باعث جلوگیری از سرماخوردگی مداوم ما میشود.
۱۶. کاهش خطر ابتلا به آب مروارید
فلاونوئیدهای موجود در انگور حاوی آنتیاکسیدان هستند و میتوانند خطر رادیکالهای آزاد را کاسته و جلوی صدمات آنها را بگیرند. رادیکالهای آزاد میتوانند موجب بیماریهایی مانند آب مروارید، مشکلات قلبی-عروقی، سرطان و انواع متفاوت بیماریهای مربوط به سن شوند. تباهی لکهی زرد هم یکی از بیماریهایی است که معمولا در سنین بالا رخ میدهد. خوشبختانه، آنتی اکسیدانها ویژگیهای ضدپیری دارند و نهتنها باعث میشوند جوانتر بهنظر بیایید، بلکه با دور کردن بیماریهای مربوط به افزایش سن، مانند آبمرواید، احساس جوانی هم به شما میدهند.
۱۷. پیشگیری از سرطان
پیشگیری از سرطان هم ازجمله خواص انگور است. انگورها بهدلیل وجود رسوراترول ضدالتهاب، ویژگیهای ضدسرطانی قویای دارند. رسوراترول بهویژه خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ و سینه را میکاهد. آنتوسیانین و پروآنتوسیانیدین موجود در انگور، ویژگیهای ضدتکثیری داشته و از رشد عوامل سرطانزا پیشگیری میکنند. آب انگور نهتنها از خطر سرطان میکاهد، بلکه میتواند جلوی رشد و انتشار سلولهای سرطانی را بگیرد. رنگدانههای موجود در انگورها بهطور کلی سیستم ایمنی بدن را در برابر طیف وسیعی از بیماریها، درمان میکنند.
دیگر خواص انگور
انگور خشکشده یا همان کشمش سرشار از مواد مغذی است و میتواند در درمان بسیاری از اختلالها مانند یبوست، اسیدوز (کاهش سطح بیکربنات مایع خارج سلولی و قرار گرفتن pH خون در محدودهی اسیدی)، کمخونی، تب و اختلال عملکرد جنسی مؤثر باشد. کشمش به افزایش وزن سریع کمک میکند و از سلامت و یکپارچگی عملکرد چشمها محافظت میکند.

روش پرورش انگور
انگور را میتوان بهراحتی در باغچهی کوچک خانه یا در مزرعه پرورش داد.
انواع متفاوتی انگور وجود دارد. بنابراین هنگام کاشت انگور، با توجه به شرایط مکانی، انگوری انتخاب کنید که پرورش آن آسانتر باشد. درادامه، روش کاشت درخت انگور که علاوهبر خواص بسیارش، میتواند تزئینی هم باشد، شرح داده شده است:
مرحلهی اول
قبل از کاشت درخت انگور (مو)، ریشههای آن را بهمدت ۲ تا ۳ ساعت در آب قرار دهید.
مرحلهی دوم
انگورها در خاک متعادل و محیط آفتابی، گرم و سایهدار، بهراحتی رشد میکنند. همچنین اگر آنها بهخوبی هرس شوند، در مکانی کوچک هم رشد میکنند و بار میدهند.
مرحلهی سوم
فضایی ۱۸۲ تا ۲۴۵ سانتیمتری برای کاشت درخت انگور کافی است. هنگام کاشت حفرهای به عمق و عرض ۳۰ سانتیمتری آماده کنید. نهال درخت انگور را در این حفره گذاشته و اطراف آن را با خاک بپوشانید.
مرحلهی چهارم
برای پشتیبانی از درخت انگور، میتوانید از چوب بامبوی حدود ۲ متری استفاده کنید و کنار نهال انگور بگذارید. همچنین میتوانید نهال را کنار دیوار بگذارید یا روی نردههای قوسیشکل قرار دهید و بهخوبی آبیاری کنید.
راهنمایی مصرف انگور
انگورهایی که چروک نشده، آبدار و گوشتالو هستند و وقتی به آنها دست میزنید حالت سفتی دارند، آماده مصرفاند. میتوانید روزانه یک مشت انگور بخورید و باقی آن را در یخچال نگهداری کنید تا طراوتشان حفظ شود.
درادامه، به برخی از سادهترین و سالمترین روشهای مصرف انگور اشاره شده است:
میانوعده: میتوانید از این خوراکی کم کالری، به روشهای مختلفی استفاده کنید. مصرف انگور با ماست میانوعدهی خوبی است. البته انگور و پنیر هم بسیار خوشمزه است.
دسر: طعم شیرین طبیعی انگور، آنها را به بهترین خوراکی برای استفاده در دسرها تبدیل کرده است. بستنیهای یخی انگور سبز یا نوشیدنیهای یخی انگور، نسبت به دسرهای پرکالری، گزینههای بهتری هستند.
نوشیدنی: آب انگور سیاه یکی از بهترین نوشیدنیهاست که با استفاده از آب میوه گیری بهراحتی آماده میشود. همچنین میتوانید با استفاده از انگور، رزماری (اکلیل کوهی) و خمیر جو یا انگور لهشده، نوشیدنی موردعلاقهی خود را درست کنید.
کاربردهای دیگر انگور
از انگور در داروسازی و تولید نوشیدنیهای مختلف و دیگر انواع خوراکیها مانند مربا، ژله و پخشینهها (نوعی از خوراکی که بافتی شبیه کره دارد و بر روی نان مالیده میشود) استفاده میشود. روغن دانهی انگور، سرشار از آنتیاکسیدان است و به سلامت پوست و مو کمک میکند. از این روغن در محصولات آرایشی مانند کرم صورت یا سرم ترمیمی شب، استفاده میشود.
مشتریان عزیز جهت خرید این رقم نهال میتوانید از قسمت فروشگاه نهالستان گردو مهندس فردین وکیلی خرید کنید ویا از طریق شماره های پایین صفحه با ما در تماس باشید.
سایت های دیگر ما :
امیدوارم مقاله ما مفید بوده و کاربران عزیز از خواندن آن لذت برده باشید . لطفا هر گونه نظر و پیشنهادی در تکمیل کردن این مقاله و یا مقاله های دیگر سایت دارید در قسمت نظر سنجی ما را در جریان بگذارید . با تشکر مدیریت سایت مهندس وکیلی